سرمایه گذاری سبز؛ مسئولیت اجتماعی فعالان گردشگری  ایران

محبوب‌ترین یادداشت ها

تعداد بازدید: 377
تعداد بازدید: 377
سرمایه گذاری سبز

سرمایه گذاری سبز؛ مسئولیت اجتماعی فعالان گردشگری  ایران

4.6
(21)

سازمان جهانی گردشگری در هر سال میلادی برای روز جهانی گردشگری (27 سپتامبر)  یک شعاردر نظر می گیرد و از ماهها قبل آن را در وب سایت سازمان و یا از طریق رویدادهای مختلف به کشورهای عضو اطلاع رسانی می کند تا این کشورها  رویکرد اصلی فعالیت های خود را در آن سال به سمت و سوی آن شعار سوق دهند و به تعالی و تحقق آن کمک نمایند.

این سازمان شعار روز جهانی گردشگری سال 2023 را « گردشگری و سرمایه گذاری های سبز» نام نهاده و با توجه به شرایط خاص آب و هوایی و تغییرات اقلیمی این روزها و سالهای جهان و لزوم گام نهادن کشورها به سمت و سوی پروژه های سرمایه گذاری سبز و پایدار، این نام گذاری اقدامی شایسته و ارزنده به شمار می رود.

در حقیقت سرمایه گذاری سبز در صنعت گردشگری به معنای سرمایه گذاری در پروژه ها و فعالیت هایی است که هم از لحاظ اقتصادی سودآور باشند و هم به حفظ و حراست از محیط زیست و منابع طبیعی کمک کنند و در این نوع سرمایه گذاری، توجه به مسائل زیست محیطی و اجتماعی و اصول توسعه پایدار گردشگری مدنظر قرار می گیرد.

به طور کلی سرمایه گذاری سبز در صنعت گردشگری می تواند به اشکال زیر صورت پذیرد:

  1. احداث پروژه های گردشگری سبز: همچون ساخت هتل هایی که از منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده کنند و سامانه های صرفه جویی در مصرف آب و انرژی  و سیستم های مدیریت پسماند نیز داشته باشند. محیط ها و پارک های طبیعت گردی گردشگری روستایی و عشاری، بومگردی ها، هتل های سبز، مناطق نمونه گردشگری،  اردوگاه های گردشگری و … از جمله تأسیساتی هستند که می توانند در این زمینه پیشرو باشند.
  2. ترویج بسته های سفرمسئولانه و پایدار: ترویج و گسترش بسته های سفری که از مناظر طبیعی محافظت کنند و با رعایت مسائل زیست محیطی، فرهنگ و جوامع محلی، تجربه ای ماندگار برای گردشگران خلق کنند .همچون تورهای اکوتوریستی که ماهیتشان مسئولانه و مبتنی بر احترام به جامعه میزبان است و اقداماتی همچون جمع آوری و اجرایی سیستم بازیافت مواد در عرصه طبیعت از جمله ویژگی های اینگونه بسته های سفر می باشند.
  3. حمایت از کسب و کارهای محلی: مصداق عینی این قبیل کسب و کارها، اقامتگاههای بومگردی هستند که بر اساس معماری ، ویژگی های جغرافیایی و فرهنگی مناطق روستایی و عشایری ایجاد و ضمن کمک به آبادانی و اقتصاد روستاها، به اشتغالزایی، معرفی فرهنگ محلی و بومی و مهاجرت معکوس نیز کمک شایانی می کنند.
  4. ترویج استفاده از وسایل حمل و نقل پایدار: همچون استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، دوچرخه سواری و پیاده روی در امر جابجایی گردشگران در مقاصد گردشگری که در بسیاری از محورها و مقاصد گردشگری دنیا مورد توجه قرار گرفته است و بایستی این فرهنگ صحیح در کلیه ی مقاصد توریستی ایران گسترش یابد.
  5. حفاظت از منابع طبیعی: حفظ مناطق طبیعی، جنگل ها، دریاچه ها و پارک ها به عنوان مقاصد گردشگری و اجرای استراتژی هایی درست برای حفاظت از آنها بر گسترش گردشگری سبز و فعالیت ها و سرمایه گذاری های مبتنی بر این رویکرد کمک خواهد کرد.

در واقع سرمایه گذاری سبز؛ مسئولیت اجتماعی فعالان و دست اندرکاران گردشگری را به آنها گوشزد می کند وتأکید می نماید که در کنار منافع اقتصادی ناشی از ایجاد و فعالیت تأسیسات گردشگری بایستی حقوق و منافع جوامع محلی و حفظ و پایدارسازی منابع طبیعی و محیط زیست را برای آیندگان نیز مدنظر قرار دهند.

نویسنده : احمد دیناری؛ معاون سرمایه گذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی

به این مطلب امتیاز دهید.

میانگین امتیاز 4.6 / 5. تعداد آرا : 21

امتیازی ثبت نشده است.

2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • heydari.sheyda
    1402/06/30 1:51 ب.ظ

    مطلب عالی و به جا بود. و حقیقتا در این توسعه باری به هر جهت گردشگری در کشور، لزوم اتخاذ سیاست های سبز به شدت ملموس است. امیدوارم سال نوی گردشگری برای کشور و شهرمان، پر از تغییرات ثمربخش و موفقیت های بزرگ باشه

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.