در هفدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری ایران – تهران چه گذشت؟

محبوب‌ترین یادداشت ها

تعداد بازدید: 376
تعداد بازدید: 376

در هفدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری ایران – تهران چه گذشت؟

5
(23)

دور هفدهم نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته ایران هم از 23 لغایت 26 بهمن 1402 با استقبال گسترده ی دست اندرکاران و علاقه مندان در محل شرکت نمایشگاههای بین المللی تهران بزرگ برگزار شد.

افتتاحیه رسمی این رویداد بزرگ گردشگری ایران در صبح روز اول آن یعنی دوشنبه 23 بهمن در محل سالن اجلاس سران با حضور رئیس جمهور، زوراب پولولیکاشویلی؛ دبیرکل سازمان جهانی گردشگری ملل متحد، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تنی چند از مدیران عالی و دست اندرکاران بخش دولتی و خصوصی گردشگری و هتلداری کشور برگزار شد.

حضور رئیس جمهور و دبیرکل سازمان جهانی گردشگری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه نشان از اهمیت و توجه ویژه به این رویداد در سالجاری داشت و سطح برگزاری آن را بالا برد.زوراب هم در سخنرانی خود تاکید کرد؛ گردشگری ایران در حال سپری کردن روزهای موفق است و رئیس جمهور نیز بر لزوم توجه به گردشگری تأکید نمود.

هوای مناسب پایتخت هم باعث شد تا بازدیدکنندگان و علاقه مندان از همان روز اول در محل نمایشگاه حاضر و از سالنها و غرفه های مختلف آن بازدید نمایند و علیرغم سطح بالای برگزاری نمایشگاه هفدهم نسبت به نمایشگاههای سنوات قبل، پراکندگی و بعضاً دوری برخی سالن ها از هم، بازدید علاقه مندان و دست اندرکاران را با مشکلاتی هم مواجه می نمود.

علی ایحال حضورادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانهای کشور در قالب استانی و همچنین بخش های خصوصی فعال در زمینه گردشگری و هتل داری و کسب و کارهای وابسته بسیار چشمگیر و قابل تقدیر بود.

نقش آفرینی بیش از 25 شرکت و نمایندگی خارجی در سالن خلیج فارس، شرکت های خدمات مسافرتی و هلدینگ های مطرح گردشگری در سالن 38، شرکت های مشاوره و تجهیز هتل ها و کسب و کارهای گردشگری در سالن میلاد، گردشگری سلامت در سالن A38 ، برنامه ریزی و برگزاری نشست های تخصصی و کارگاههای آموزشی گردشگری و هتلداری در محل سالن 35 و سایر فضاهای نمایشگاه، حضور چشمگیر دانشگاههای دارای رشته های گردشگری و هتلداری در مقاطع مختلف ایران، معرفی و رونمایی از آلبوم های فرصت و بسته های سرمایه گذاری گردشگری استانها، حضور و مشارکت شهرداری ها، رونمایی از اسناد و سامانه های مختلف در خلال نمایشگاه همچون سند جامع گردشگری سلامت تهران، سامانه برخط گردشگری خوزستان، بازدید تنی چند از وزرای کابینه دولت سیزدهم همچون راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، نفت، ارتباطات و نمایندگان مجلس، استانداران، فرمانداران، شهرداران، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، برخی ائمه جمعه، مدیران کل دستگاههای اجرایی مرتبط با توسعه ی گردشگری و… نیز از جمله نکات و مباحث قابل توجه این رویداد نمایشگاهی کشور بود.

معرفی 160 فرصت و 16 بسته سرمایه گذاری گردشگری در غرفه استان خراسان رضوی و حضور و مشارکت بخش های مختلف دولتی و خصوصی گردشگری همچون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سازمان همیاری شهرداری های استان و برخی از شهرداری ها همچون خلیل آباد، طرقبه، فریمان، نیشابور و …، بیمارستان رضوی، هتل ها و شرکتهای خدمات مسافرتی و کسب و کارهای وابسته هم در فضایی 600 مترمربعی و در محل سالن 38b صورت پذیرفت و مورد استقبال تعداد کثیری از دولتمردان، دست اندرکاران و علاقه مندان قرار گرفت.

                                                         

من هم در خلال نمایشگاه فوق، سخنران دو کارگاه آموزشی کاربردی تحت عناوین: شناخت کسب و کارهای گردشگری و ویژگی های آنها  و همچنین آشنایی با قوانین و مقررات کاربردی سرمایه گذاری گردشگری و هتلداری در ایران به ترتیب در روزهای سه شنبه 24 و چهارشنبه 25 بهمن بودم که با استقبال خوبی هم مواجه گردید.

                               

در پایان این یادداشت کوتاه و پس از تعریف و تمجیدهای به حق از رویداد فوق، به این نکته مهم هم اشاره کنم که متأسفانه آلودگی صوتی و سرسام آور ناشی از صدای ساز و دهل گروههای آیینی و موسیقی مختلف استانها در برخی از سالن های نمایشگاه، همچنان و کمافی السابق پاشنه آشیل نمایشگاه بود و عملاً مشارکت کنندگان، دست اندرکاران و مخاطبان هدف و متخصص را از فرصت مذاکرات تجاری و بازاریابی محروم نمود. در این ارتباط پیشنهاد می کنم سیاست گذاران و برنامه ریزان رویداد، یک بار برای همیشه چارچوب و استاندارد مشخص و واحدی را برای برگزاری این قبیل برنامه ها در زمان و مکان مشخص (به طور مثال تعیین سالنی مشخص جهت برگزاری آیین ها و موسیقی سنتی استانها و اجرای برنامه ها بر اساس زمانبندی مشخص) تدوین و در دوره های بعدی این نمایشگاه اجرا نمایند تا کیفیت آن تحت تأثیر این موضوع قرار نگیرد. این نقدی است که هر سال توسط متخصصان امر و مشارکت کنندگان مطرح می شود لکن تا کنون چاره ای برای آن اندیشیده نشده است.

نویسنده: احمد دیناری؛ معاون سرمایه گذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی

چنانچه این یادداشت مورد پسند شما بوده است لطفاً آن را نشر دهید

به این مطلب امتیاز دهید.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا : 23

امتیازی ثبت نشده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.