خوانسار؛ باغشهر چشمه، چنار و کندو

محبوب‌ترین یادداشت ها

تعداد بازدید: 308
تعداد بازدید: 308
خوانسار

خوانسار؛ باغشهر چشمه، چنار و کندو

5
(11)

فرصت یار شد تا از دوازدهم لغایت چهاردهم تیرماه 1403 در قالب مأموریتی سه روزه و به منظور شرکت در سومین جلسه ی کارگروه بازنگری آیین نامه مناطق نمونه گردشگری به شهرستان خوانسار واقع در استان اصفهان عزیمت کنم. در این مأموریت معاونین سرمایه گذاری و تأمین منابع استانهای گلستان، مازندران، کردستان، فارس، یزد، اصفهان و خراسان رضوی و تنی چند از کارشناسان مناطق نمونه گردشگری این استانها، مدیرکل سرمایه گذاری، توسعه زیرساختها و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، معاون دفتر حقوقی وزارت و تعدادی از سرمایه گذاران منتخب مناطق نمونه گردشگری استانهای البرز، یزد و اصفهان حضور داشتند.

در حقیقت این مأموریت هم فال بود، هم تماشا؛ و در خلال آن هم جلسات کاری برگزار شد و هم فرصتی بود برای بازدید میدانی از منطقه نمونه ملی گردشگری گلستانکوه در ورودی باغشهر خوانسار و آشنایی با ظرفیت های بی نظیر گردشگری این منطقه .

شهرستان زیبای خوانسار در فاصله 170 کیلومتری غرب اصفهان واقع شده و با وسیله نقلیه سواری مسافتی دوساعت و ربعی می طلبد تا به آن برسید  و جمعیتی بالغ بر 34000 نفر دارد و تفاوت آب هوایی اش با اصفهان به حدود 10 تا 15 درجه می رسد ( طبق گفته اهالی). شهر خوانسار که آن را به واسطه ی باغ ها و چشمه سارهای بسیارش، باغشهر نیز می نامند؛ حدود 15000 نفر جمعیت دارد و درختان چنار کهنسال سر به فلک کشیده اش این طرف خیابان را به آن طرفش متصل کرده و زیبایی خاصی به آن بخشیده، به طوریکه اکثر پیاده روهایش سایه دار است و گرمای آفتاب را حس نمی کنید. این خیابان ها خود جلوه ای از توسعه گردشگری شهری و یا جذابیت های شهری برای گردشگران به شمار می روند.

این شهرزیبا پر از درختان چنار، سپیدار، گردو و باغ های میوه است و صدای آب از چشمه سارها و کوچه باغ هایش، گوش را نوازش می دهد و کندوهای مستقر در جلوی درب منازل هم بر این زیبایی ها می افزاید و سوغات مهم آن نیز عسل است؛ عسل 100 درصد طبیعی و خالص.


حتما بخوانید: معرفی کتاب گردشگری شهری


در این باغشهر زیبا، هتل جهانگردی (مهمانسراهای جهانگردی قبل از انقلاب)، یک هتل 3 ستاره، یک مهمانسرا، 6 اقامتگاه بومگردی، یک اقامتگاه سنتی و یک منطقه نمونه ملی گردشگری در حال فعالیت و بهره برداری است و کل شهرستان نیز دارای 27 اثر ثبتی تاریخی می باشد. فرصت های بی نظیر سرمایه گذاری گردشگری به ویژه در خانه های قدیمی جهت تبدیل به اقامتگاههای سنتی یا بومگردی، آسیاب آبی و فروشگاه صنایع دستی آن وحسینیه ی زیبای مربوط به دوره قاجاریه از دیگر ظرفیت های گردشگری و اقتصادی خوانسار به شمار می روند.

تکریم درخت چنار هم از ویژگی های خاص مردم خوانسار است و در ساختمان های درحال ساخت، هرجا که به درخت چناری بر می خورند، به جای قطع شاخه ها، آن را از درون ساختمان می گذرانند تا مبادا درختان چنارآسیب ببینند(احترام به طبیعت). این موضوع را در ساختمان حسینیه ای واقع در خیابان امام خمینی که پر از درختان سربه فلک کشیده ی چنار است به وضوح می توان دید و این مسئولیت اجتماعی مهمی است که مردم خوانسار به آن توجهی ویژه دارند.

طی گشت و گذار در شهر زیبای خوانسار، از پروژه در حال ساخت هتلی 5 ستاره موسوم به سیلوان نیز بازدید داشتیم که پیشرفت فیزیکی حدود 45 درصد داشت و دارای روزشمار عمرانی یا عملیات ساختمانی بر روی سردر پروژه بود که پس از بررسی متوجه شدیم سرمایه گذارش همان سرمایه گذار منطقه نمونه گردشگری گلستانکوه (محل اقامت و برگزاری جلسات ) می باشد. سرمایه گذاری که به واسطه ی عدم استفاده از منابع بانکی و تسهیلات و یا عدم وابستگی به تسهیلات بانکی و استفاده از سرمایه شخصی  برای پروژه روز شمار تعیین کرده و در روز بازدید 319 روز به پایان عملیات ساختمانی را نشان می داد. در این ارتباط من معتقدم پروژه های سرمایه گذاری گردشگری که بر اساس سرمایه و تأمین مالی شخصی سرمایه گذاران آغاز می گردند و وابستگی حداقلی به منابع بانکی دارند، از سرعت پیشرفت فیزیکی بالایی برخوردار بوده و در مدت زمان کمتری نیز نسبت به سایر پروژه ها به مرحله بهره برداری می رسند و این امری مطلوب در امر سرمایه گذاری گردشگری محسوب می گردد.

و اما منطقه نمونه گردشگری گلستانکوه؛ جایی که هم محل اقامتمان بود و هم محل برگزاری جلسات بازنگری آیین نامه مناطق نمونه گردشگری. مکانی کاملاً مرتبط با موضوع جلسه و منطقه ای آباد و در حال فعالیت رسمی با موقعیت مکانی و جغرافیایی ممتاز. در چشم انداز مقابل منطقه نمونه گردشگری گلستانکوه، سد خاکی باغکل و کوههای سیل قرار گرفته اند که زیبایی منطقه را دوچندان کرده و ترکیبی منحصربفرد و جذاب و چشم نواز ایجاد کرده اند و داخل منطقه نیز از کاربری های اقامتی، پذیرایی، فضای سبز، فضای بازی، ورزشی و آبی و سایر فضاها شکل گرفته است. غروب منطقه عالی است و فضایی فوق العاده مناسب برای استراحت و دوری از فشارها و آلودگی های شهری می باشد.

استان اصفهان دارای 60 منطقه نمونه گردشگری است که 53 مورد آن محلی، 2 مورد ملی و 5 مورد بین المللی هستند و منطقه نمونه گردشگری گلستانکوه در ابتدای ورودی شهر خوانسار، ملی می باشد. مساحت این منطقه 45 هکتار است که از محل اراضی ملی در دامنه گلستانکوه به سرمایه گذار پروژه واگذار شده و طرح جامع آن توسط شرکت مهندسین مشاور پل شیر تهیه و در سال 1390 در شورای برنامه ریزی و توسعه استان اصفهان مصوب و ابلاغ شده  و طرح تفصیلی نیز توسط شرکت مهندسین مشاور هور و معماری پایدار در سال 1394 تهیه شده است. ضمناً سرمایه گذار منطقه نمونه گردشگری گلستانکوه شرکت گلستان سرچشمه خوانسارمی باشد.

دو نوبت بازدید کارشناسی از منطقه فوق انجام شد و سرمایه گذار پروژه برای استفاده بهینه از بخش های مختلف طبق طرح جامع و تفصیلی منطقه راهنمایی شدند. سومین و آخرین جلسه بازنگری آیین نامه مناطق نمونه گردشگری نیز از ساعت 14 لغایت 19 به صورت فشرده و هم افزایی اعضای جلسه برگزار و پیش نویس نهایی تجدید نظر شده جهت اخذ نظر سایر دستگاههای اجرایی مرتبط تهیه گردید و چنانچه در آینده نزدیک خروجی بازنگری انجام شده درهیأت وزیران مصوب و جهت اجرا ابلاغ گردد، شاهد تحولی شگرف در حوزه سرمایه گذاری گردشگری مناطق نمونه گردشگری خواهیم بود.

و سرانجام پس از بازدیدی کوتاه از پارک صفه اصفهان، سی و سه پل و خرید سوغات جهانی آن یعنی گز، در عصر پنجشنبه 14 تیر به مشهد مراجعت نمودیم. پیشنهاد می کنم چنانچه سفری به استان زیبای اصفهان داشتید، حتماً به شهرستان سرسبز و پرآب خوانسار هم سری بزنید.

نویسنده: احمد دیناری؛ معاون سرمایه گذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی

به این مطلب امتیاز دهید.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا : 11

امتیازی ثبت نشده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.