پنج ویژگی یک شهردار خوب

محبوب‌ترین یادداشت ها

تعداد بازدید: 583
تعداد بازدید: 583

پنج ویژگی یک شهردار خوب

5
(12)

چنانچه در حال حاضر شهردار هستید و ویژگی ها یا رویکردهایی که در ادامه این یادداشت به آنها اشاره خواهم کرد را ندارید، بدانید که یک مدیر شهری کاملا معمولی و پسته ای سربسته خواهید بود و اعضای شورای شهر باید در انتخاب خود تجدید نظر نمایند.
1. رویکرد زیباسازی فضاهای شهری
با توجه به تخریب روز افزون جنگل ها، مراتع و فضاهای سبز در شهرها و پیرامون آنها به دلایل مختلف ناشی از سوء مدیریت، رفتارهای غیر مسئولانه برخی شهروندان، بلایای طبیعی و … و به موازات آن افزایش خودرو و وسایل نقلیه شهری ، ترافیک و آلودگی های زیست محیطی، عملا زندگی شهروندان در شهرها دچار چالش های فراوانی شده و در بسیاری از این سکونتگاهها حداقل سرانه فضای سبز نیز برای شهروندان مهیا نیست. لذا یک مدیر شهری خلاق، مسئول و دلسوز باید توسعه فضای سبز و افزایش سرانه آن در بین شهروندان، زیباسازی شهربه ویژه ورودی شهر که توجه هر گردشگر را در بدو ورود به سوی خود جلب می نماید و همچنین راه اندازی کمپین اجتماعی درختکاری و برنامه ریزی برای کاشت حداقل یک اصله نهال به ازای هر شهروند در طول دوره مدیریت شهری را محور برنامه ها و اقدامات اجرایی خود قرار دهد.این اقدام و رویکرد ارزشمند می تواند شهرداران را از یکدیگر متمایز و رضایت شهروندان را به ارمغان آورد.
2. رویکرد گردشگری
امروزه کمتر شهری را می توان بدون رویکرد و نگرش توسعه گردشگری مدیریت کرد. رویکرد گردشگری و توجه ویژه به آن توسط شهرداران، باعث می شود شهری زیبا، جذاب، سرزنده و پویا داشته باشیم و شهر همچون مغناطیسی گردشگران و سرمایه گذاران را به سوی خود خواهد کشاند. لذا تحول شهری و متعاقب آن تحول اقتصادی و فرهنگی ، اجتماعی در شهرها بدون توجه به مقوله ارزشمند و مهم گردشگری امری نشدنی است.
3. رویکرد برندسازی شهری
چنانچه به عنوان کاندیدای شهرداری برنامه عملیاتی را به منظور برندسازی شهری با رویکرد گردشگری به اعضای شورای شهر ارائه ننموده اید و در حال حاضر هم که مدیر شهری هستید بدان توجهی نکرده و آن را ملاک عمل در حوزه مدیریت شهر قرار نمی دهید، بدانید که صرفا تکرار مکررات کرده و مشغول انجام کارهای تکراری سایر مدیران شهری خواهید بود. برنامه عملیاتی برندینگ شهری با رویکرد و با استفاده از ظرفیت های گردشگری شهر، باعث بهتر دیده شدن شهر، اشتهار ، جذب گردشگران و درآمدهای اقتصادی پایدار و پویایی خواهد شد و کمک می کند تا شهرتان یادگاری ماندگار برای مراجعه کنندگان داشته باشد و تصویر ذهنی مثبتی را در ایشان ایجاد کند. شهر تحت مدیریت شما باید حرفی برای گفتن داشته و به یک صفت و یا ویژگی ممتاز از آن یاد شود، همچون : شاندیز؛ شهر شیشلیک، نشتیفان؛ شهر آسبادهای تاریخی، لالجین؛ شهر سفال، مشهد؛ قبله دلها، نیویورک؛شهری که هرگز نمی خوابد یا شهر زنده، بیروت؛ عروس خاورمیانه، نیس؛ شهر بازنشستگان، پاریس؛ موزه شهر، تنکابن؛ شهسوار گردشگری ایران، نیشابور؛ شکوه تمدن ایران .
راستی از شهرهای تهران، شیراز، اهواز، تبریز، اصفهان، همدان، یزد، کرمان، ساری، رشت، کرج، گرگان، ارومیه، بندرعباس، سنندج، رامسر، چالوس، بیرجند و … با چه عناوینی یاد می شود !؟

4. رویکرد سرمایه گذاری
کسب درآمد از طریق صدور پروانه ساختمانی، پایانکار، عوارض و سایر روش ها، جزو راهکارهای جاری، معمول و پیش پا افتاده مدیران شهری برای کسب درآمد بوده و فاقد هرگونه خلاقیت مدیریتی است . شما باید یک شهردار خلاق با نگرش توسعه ای باشید و با استفاده از ظرفیت و توان تیم های متخصص، مجرب و خلاق و هم افزایی با سایر دستگاههای اجرایی ذیربط نسبت به احصای فرصت ها و بسته های سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقدام و از طریق ارتباطات گسترده، دوسویه و مثبت داخلی و خارجی و حضور در رویدادهای ملی و بین المللی، سرمایه گذاران توانمند را جهت سرمایه گذاری در این فرصت ها و بسته ها جذب نمایید تا سرمایه به سمت و سوی شهر تحت مدیریت شما هدایت و فرصت های کارآفرینی و اشتغالزایی نیز مهیا گردد. در آن صورت شاهد شهری پویا، زنده و دارای اقتصادی قوی خواهیم بود و البته شهرداری متفاوت و متمایز.
5. رویکرد رویدادی
رویداد های مختلفی همچون گردهم آیی ها، نشست های تخصصی، سمینارها، همایش ها، کنفرانس ها،نمایشگاهها و جشنواره ها آبستن و بستر روابط دوسویه، تعاملات اداری، اجرایی و بازاریابی ، معرفی ظرفیت های شهری و … هستند و یک مدیر شهری هوشمند و خلاق همواره باید از تخصص و تجارب خویش در این زمینه و یا تیم ها و مجموعه های فعال در زمینه طراحی و اجرای رویدادها بهره برده و نسبت به تهیه تقویم رویدادهای شهر در یک افق حداقل چهار ساله اقدام و این رویدادها را با استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، تشکل های مردم نهاد، رسانه ها و شهروندان طبق یک برنامه اجرایی و عملیاتی مشخص برگزار نماید. حضور در رویدادهای سایر شهرهای کشور و خارج از کشور نیز بسیار مهم بوده و نقش بسزایی در بهره برداری بهینه از رویداد ها دارد.
ذکر این نکته ضروری است که در کلیه رویکردهای فوق، استفاده حداکثری از قدرت و ظرفیت رسانه های محلی، منطقه ای و ملی، کمک شایانی به تحقق اهداف از پیش برنامه ریزی و تعیین شده مدیران شهری دارد.

لذا انجام کارهای تکراری و دچار روزمرگی شدن، صفت مدیران شهری بی اثر و بی خاصیت است و شما باید شهرداری خلاق، خاص و غیرقابل جایگزین باشید و همواره اثر و یادگاری ماندگار از دوره مدیریت شهری خود بر جای بگذارید، چنانکه تمام موجودات آسمانی و زمینی مکثی کنند و بگویند، اینجا شهرداری کار می کرد که کارش را خوب انجام می داد.

نویسنده : احمد دیناری ؛ معاون سرمایه گذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی
مشاور و سخنران حرفه ای سرمایه گذاری و بازاریابی گردشگری

دیماه 1400

به این مطلب امتیاز دهید.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا : 12

امتیازی ثبت نشده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.